02 Aug

De 5 meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden en hoe ze te behandelen

Als u zich afvraagt ​​waarom uw hond slijm ophoest, kan het antwoord liggen in een van de meest voorkomende aandoeningen waardoor honden hoesten. In deze blogpost schetsen we de 5 meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden en geven we instructies over hoe ze te behandelen. Daarnaast geven we voorzorgsmaatregelen die u moet nemen bij het behandelen van hoesten bij honden, evenals wanneer u uw hond naar een dierenarts moet brengen. Ten slotte zullen we enkele huismiddeltjes delen voor de hoest van uw hond, als ze niet vanzelf beter lijken te worden. Dus of uw hond nu verkouden is of dat er iets ernstigers aan de hand is, lees verder om te leren wat u moet doen!

Veelvoorkomende aandoeningen waardoor honden hoesten

Het is altijd belangrijk om uw dierenarts te raadplegen als u merkt dat uw hond hoest. Dit komt omdat hoesten een teken kan zijn van een aantal onderliggende gezondheidsproblemen en elk een specifiek behandelplan vereist. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden zijn allergieën, astma, chronische bronchitis en sterilisatie. De behandeling omvat meestal veranderingen in levensstijl (zoals lichaamsbeweging), medicijnen en chirurgie, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Dus als u hoest bij uw hond opmerkt, kunt u het beste zo snel mogelijk een dierenarts raadplegen om aan de slag te gaan met het juiste behandelplan.

1) Honden Influenza

1) Honden Influenza is een ziekte van de luchtwegen die meestal voorkomt bij honden van twee jaar en ouder. 2) Preventie is de manier, door uw hond gevaccineerd te houden tegen honden influenza en ze in het algemeen gezond te houden, inclusief ervoor te zorgen dat ze onderweg geen andere virussen oppikken. 3) De behandeling omvat gewoonlijk rust, vocht en antibiotica.

2) Vreemde voorwerpen in de keel

Als uw hond hoest en niet beter lijkt te worden, is het belangrijk om met hem naar de dierenarts te gaan. Er kan een vreemd voorwerp in hun keel zitten dat zo snel mogelijk moet worden verwijderd. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van hoesten zijn vreemde voorwerpen in de keel, longontsteking, bronchitis en pleuritis. Als u denkt dat uw hond een van deze ziekten heeft, zijn er enkele dingen die u thuis kunt doen om de symptomen te verlichten: geef hem veel vocht; kauw lekkernijen of leg een warme natte doek om hun nek; houd ze uit de buurt van tocht/sneeuw enz.; en geef veel liefde!

3) Omgevingsallergenen

Honden zijn zeer gevoelig voor allergenen uit de omgeving, die bij hen ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Allergieën kunnen hoesten, niezen en moeite met ademhalen zijn. In sommige gevallen kan een allergische hond ook uitslag over het hele lichaam hebben. Behandeling van allergieën omvat doorgaans het verwijderen van de allergeen bron en het toedienen van antihistaminica of corticosteroïden indien nodig. Preventie is de sleutel door uw hond te vaccineren tegen veel voorkomende allergenen en ze schoon en vrij van allergenen te houden.

4) Longontsteking

Longontsteking is een veel voorkomende ziekte bij honden en kan door een aantal dingen worden veroorzaakt. Als uw hond aanhoudend hoest of ernstig ziek wordt van hoesten, kunt u hem het beste voor onderzoek naar de dierenarts brengen. longontsteking kan vaak worden gekoppeld aan ziek worden, allergieën hebben of ademhalingsproblemen. Er zijn verschillende dingen die u thuis kunt doen om uw hond door deze moeilijke tijd heen te helpen - geef hem indien nodig medicijnen, houd hem warm en droog, zorg ervoor dat hij veel water drinkt (en geef hem geen voedsel met slijm) en geruststellen.

5) Hartziekte

Er is een grote kans dat uw hond een hartaandoening heeft, aangezien hoesten een van de meest voorkomende symptomen is. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor honden met een hartaandoening, waaronder medicatie en chirurgie. Als u veranderingen in de gezondheid van uw hond opmerkt, zoals overmatig hoesten of moeite met ademhalen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor een beoordeling en behandelplan. Door de algehele gezondheid van uw hond bij te houden, kunt u er ook voor zorgen dat hij of zij de nodige zorg krijgt wanneer dat nodig is.

Hoe de meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden te behandelen?

Het hoesten van honden is een veelvoorkomend verschijnsel en kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Een van de meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden is droge lucht. Als uw hond constant hoest, is het een goed idee om hem airconditioning te geven of een luchtbevochtiger in huis te installeren. Andere oorzaken van hoesten bij honden zijn onder meer tabaksrook, allergenen en andere toxines. Als uw hond vaak hoest, is het belangrijk om hem of haar voor controle naar de dierenarts te brengen. Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar, zoals het geven van antibiotica aan uw hond of hoestonderdrukkers. Bovendien kan verstopping van de keel en sinussen ook hoesten bij honden veroorzaken. In dergelijke gevallen is het belangrijk om uw hond voldoende vocht en lucht te geven en ervoor te zorgen dat hij zijn luchtwegen niet te veel verstopt.

Voorzorgsmaatregelen die u moet nemen bij de behandeling van hoesten bij honden

Honden hoesten om vele redenen, maar de meest voorkomende zijn griep, longontsteking, allergieën en astma. Uw pup gehydrateerd en gevoed houden als ze ziek zijn, is essentieel om hun symptomen snel te verlichten. Zorg ervoor dat u uw dierenarts raadpleegt als u niet zeker weet waardoor het hoesten wordt veroorzaakt - zij kunnen u de juiste behandeling voorschrijven. De beste manier om deze aandoeningen te behandelen is meestal door het gebruik van hoestsiroop of een vrij verkrijgbare medicatie zoals Benadryl. Zorg ervoor dat uw pup comfortabel en droog blijft tijdens de behandeling - dit zal de kans op longontsteking of bronchitis helpen verminderen.

Wanneer moet ik mijn hond naar een dierenarts brengen?

Als u merkt dat uw hond meer dan normaal hoest, is het tijd om hem binnen te brengen voor een dierenartscontrole. hoesten is een van de meest voorkomende redenen waarom honden de dierenarts bezoeken en kan door verschillende dingen worden veroorzaakt. Hier zijn de 5 meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden en hoe ze te behandelen: 1. Ung-infectie (meestal veroorzaakt door bacteriën of virussen) - Als uw hond hoest en een niet productieve hoest heeft, breng hem dan binnen voor een dierenarts onderzoek. 2. Pneumonie - Als uw hond meer dan normaal hoest en moeite heeft met ademhalen, breng hem dan binnen voor een dierenarts onderzoek. 3. Als uw hond meer dan normaal hoest en bloed in zijn hoest heeft, breng hem dan naar binnen voor een dierenarts onderzoek. 4. Allergieën - Als uw hond overmatig hoest, slijm opbouwt of hoest, breng hem dan binnen voor een dierenarts onderzoek. 5. De vijf meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden en hoe?

Wat zijn enkele huismiddeltjes voor de hoest van mijn hond?

Het oppakken van een hoest bij honden kan behoorlijk verontrustend zijn. Geen enkele hond wil hoesten en hoesten kan besmettelijk zijn, daarom is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Enkele veel voorkomende oorzaken van hoesten bij honden zijn allergieën, verkoudheid en griep. Als de hoest wordt veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening, kan uw dierenarts antibiotica voorschrijven. In de tussentijd kunnen sommige huismiddeltjes voor de behandeling van de hoest van een hond afhankelijk zijn van de specifieke oorzaak van de hoest. Als het bijvoorbeeld verkouden is, moet uw hond mogelijk veel vocht drinken en rusten. Als het een allergie is die de hoest veroorzaakt, moet uw hond mogelijk antihistaminica of hoestdruppels gebruiken. En als de hoest te wijten is aan bronchitis, heeft uw hond mogelijk antibiotica en/of hoestmiddel nodig om de hoest te onderdrukken. Ongeacht de oorzaak van de hoest van de hond, raadpleeg altijd uw dierenarts voor de meest effectieve behandeling.

Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond hoest/verkouden wordt?

Hoesten en niezen kan in de meeste gevallen worden voorkomen door uw hond te laten vaccineren tegen Bordetella bronchiseptica.

Wat moet ik doen als mijn hond echt moeite heeft met ademhalen?

Als uw hond moeite heeft met ademhalen, moet u hem naar de dierenarts brengen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden?

De meest voorkomende oorzaken van hoesten bij honden zijn virale luchtweginfecties, vreemde voorwerpen in de luchtwegen en bronchitis.

Conclusie

Hoesten is een veelvoorkomend probleem bij honden en kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen. Met de juiste behandeling en voorzorgsmaatregelen kan hoesten echter gemakkelijk thuis worden behandeld. Daarnaast is het altijd een goed idee om uw hond naar de dierenarts te brengen als hij overmatig hoest of niet goed kan eten of drinken. Vergeet niet om uw dierenarts te raadplegen voordat u huismiddeltjes gebruikt, omdat sommige schadelijk kunnen zijn voor uw hond. Bedankt voor het lezen en we hopen dat deze blog nuttig was bij het aanpakken van de hoest van uw hond.

+