03 Feb

Enkele tips wanneer je medicatie voor dieren online bestelt

Medicatie voor je hond, kat, cavia of konijn bestellen? Het kan allemaal ook gemakkelijk online! Het is steeds populairder om medicatie voor dieren online te bestellen. Dit kan verschillende voordelen hebben, zoals gemak en voordelige prijzen, maar het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je medicatie voor je dier online bestelt. Hieronder geven we je alvast enkele zaken die belangrijk zijn bij het bestellen van online medicatie voor je dier.

Betrouwbaar

Natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je medicatie bestelt bij een betrouwbare online apotheek. Zoek een apotheek die is aangesloten bij een professioneel register, zoals het Landelijk Netwerk van Apothekers (LNA), of controleer of de website legaal handelt. Zo zien we bijvoorbeeld dat de online apotheek Pazzox staat opgelijst bij Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, en dus legaal handel in medicijnen voor dieren, alsook betrouwbaar is. Dit geeft aan dat de apotheek aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Bekijk ook de reviews van andere klanten voordat je medicatie bestelt. Als de apotheek veel negatieve reviews heeft, is het verstandig om te kiezen voor een andere apotheek.

Juiste medicatie

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste medicatie bestelt. Controleer daarom altijd goed of je het juiste medicijn bestelt voor je dier. Let bijvoorbeeld op de naam van het medicijn, de dosering en de hoeveelheid. Als je twijfelt, kun je altijd contact opnemen met de online apotheek of met je dierenarts voor advies.

Houdbaarheid

Vergeet ook niet om de houdbaarheidsdatum van de medicatie te checken voordat je het bestelt. Zoek ook naar verpakkingen die duidelijk aangeven hoeveel van het medicijn je moet geven aan je dier, zodat je niet per ongeluk te veel of te weinig geeft. Ook hiervoor kan je natuurlijk ten rade gaan bij je dierenarts of de online apotheek zelf.

Veilig bewaren

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je medicatie op een veilige plek bewaart. Bewaar medicijnen altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren en gooi medicijnen weg die over de houdbaarheidsdatum zijn of die onduidelijk zijn of een vreemde geur of kleur hebben. Zo zorg je er steeds voor dat je dier de beste zorg krijgt!

Als je rekening houdt met bovenstaande zaken, kan het bestellen van medicatie voor je dier online een gemakkelijke en voordelige manier zijn om aan de medicijnen te komen die je dier nodig heeft.

+