16 Aug

Hoe lang is een kat zwanger? Het antwoord kan je verrassen!

Als kattenbezitters zijn we allemaal benieuwd naar één ding: wanneer is onze kat zwanger? En hoewel het antwoord je misschien zal verbazen, is het eigenlijk vrij eenvoudig. In deze blogpost leggen we uit hoe je kunt zien of een kat drachtig is en wat je hem tijdens de dracht moet voeren. We zullen ook enkele tips geven over hoe u uw kat kunt voorbereiden op de zwangerschap van je kat als ze drachtig is. Dus of je nu nieuwsgierig bent naar de dracht van kittens of gewoon meer wilt weten over katten zwangerschap in het algemeen, lees verder!

Hoe herken je of een kat zwanger is?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het moeilijk is om te bepalen of een kat drachtig is Allereerst zal je kat iets zwaarder worden. Ook worden de tepels van de kat wat groter, tevens zullen ze ook verkleuren. Als ze zich ongemakkelijk gedraagt ​​of van streek lijkt te zijn, is de kans groot dat ze zwanger is. Als uw kat echter kalm en tevreden lijkt, heeft ze mogelijk geen medische hulp nodig. Dus het komt erop neer dat het niet zo moeilijk is als je zou denken om erachter te komen of je kat drachtig is. Houd de bovengenoemde tekens in de gaten en het komt goed!

Hoe lang zijn katten zwanger?

Er zijn veel geruchten en misvattingen over katten en hun voortplantingsstelsel, maar de waarheid is dat katten een vrij korte periode zwanger zijn - Gemiddeld is dit 2 maanden (64 dagen). 

Wat je een zwangere kat moet voeren

Het kan een beetje lastig zijn om erachter te komen wat je een zwangere kat moet voeren, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Om te beginnen hebben drachtige poezen meer eiwitten en vet nodig dan hun niet-zwangere soortgenoten. Dit betekent dat ze meer voedsel van de natte variant nodig hebben, zoals nat voedsel dat rijk is aan macronutriënten, zoals vis of eigeel. Als u uw kat natvoer geeft, zorg er dan voor dat u natte macronutriënten aan het voer toevoegt om de voedingswaarde te verhogen. Daarnaast kunnen drachtige katten aanvullende voeding nodig hebben.

Voer een hoogcalorisch kattenvoer

Het is belangrijk om uw kat in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze genoeg eet. Dit betekent dat ze een calorierijk voedsel moeten krijgen dat hen zal helpen hun doelen te bereiken, zoals gewichtstoename en gezonde groei. Tijdens de zwangerschap heeft het lichaam van een kat meer energie nodig om de foetus te ontwikkelen. Daarom is het aan te raden om uw drachtige kat voer te geven met een laag vezel- en vetgehalte - dat zal haar voorzien van alle voeding die ze nodig heeft zonder extra calorieën!

Zorg voor frequente maaltijden

Het verstrekken van frequente maaltijden aan drachtige katten is een manier om hun gezondheid en welzijn te waarborgen. Dit is vooral belangrijk omdat drachtige katten voldoende voedingsstoffen moeten binnenkrijgen om een ​​gezond zwangerschap resultaat te garanderen. Het is ook belangrijk om ze te voorzien van voedsel van hoge kwaliteit dat alle noodzakelijke vitamines, mineralen en eiwitten bevat die nodig zijn gedurende deze tijd. Als uw kat onnodig begint aan te komen of ziekelijk lijkt, kan het de moeite waard zijn om uw dierenarts te raadplegen over haar toestand. Zorg er in ieder geval voor dat u het gewicht van uw kat in de gaten houdt, zodat u indien nodig wijzigingen kunt aanbrengen.

Gezondheids- en veiligheidsoverwegingen voor zwangere katten

Zwangere katten zijn een kostbaar goed en het is belangrijk om je bewust te zijn van de gezondheids- en veiligheidsproblemen die ermee gepaard gaan. Dit houdt onder meer in dat drachtige katten zo snel mogelijk naar de dierenarts worden gebracht voor controle, voor het geval er gezondheidscomplicaties of gezondheidsrisico's zijn die verband houden met hun zwangerschap. Enkele veel voorkomende tekenen dat uw kat drachtig is, zijn verhoogde eetlust of gewichtstoename, gedragsveranderingen of slaapgewoonten, of abnormale vaginale afscheiding. Zorg ervoor dat u uw kat voldoende vers water en goed voedsel geeft en houd haar tijdens haar zwangerschap zoveel mogelijk binnen om haar en haar foetus te beschermen.

Let op vaginale bloedingen

Als u merkt dat de vagina van uw kat hevig of constant bloedt, kunt u het beste met haar naar de dierenarts gaan voor onderzoek en eventuele behandeling. Afgezien van vaginale bloedingen, kunnen andere symptomen van zwangerschap moeilijk te identificeren zijn, dus het is een goed idee om uw kat nauwlettend in de gaten te houden en een dierenarts te raadplegen als er veranderingen zijn die u zorgen baren.

Conclusie

Wist je dat een kat ongeveer 63 dagen drachtig is? En dat het geven van de juiste voeding aan een drachtige kat kan bijdragen aan een veilige en gezonde zwangerschap? In deze blogpost bespreken we de verschillende manieren om te zien of een kat drachtig is, de draagtijd van katten en wat je een zwangere kat moet voeren. Zorg ervoor dat u doorleest om alles te leren wat u moet weten over zwangerschap bij katten!

+