31 Jul

Hond belonen

Als een hondenliefhebber zal het altijd goed voelen om een hond te belonen. Dit zal wel op een goede en verantwoorde manier moeten gebeuren, vooral tijdens het trainen. Beloningen zullen ervoor zorgen dat de hond de juiste gedrag wat meer zult laten zien. Het is dus zeer belangrijk dat je weet waarmee en wanneer je een hond beloont. Het is namelijk zeer aangeraden dat je je lieve viervoeter op het juiste moment een beloning geeft. Ook zul je hem gevarieerd en op verschillende manieren moeten belonen. In dit artikel zien we hoe we dit precies doen. Zo zal je ervan zeker zijn dat je het beste resultaat krijgt.   

Waarom zou je jouw hond belonen?

Het is een manier die vaak gebruikt wordt om een goed gedrag en de gehoorzaamheid van een hond te laten toenemen in bepaalde situaties. Het zal je hond dan motiveren, want een beloning wordt vaak gekoppeld aan een positieve reactie. Dit komt vooral van toepassingen tijdens een leerproces of training. De hond zal namelijk meer zin hebben om iets te doen wanneer hij lekkernij zoals hondensnoep of zijn favoriete speeltjes krijgt. Zo kun je een hond belonen als je wilt dat hij een bepaalde gedrag meer moet vertonen. Bij slecht of negatieve gedrag krijgt de hond dan geen beloning. Dit is een perfecte manier om het af te leren.

Waarmee beloon je jouw hond?

Je kunt jouw hond belonen door vrolijk, enthousiast en vooral trots te klinken wanneer hij iets goeds doet. Hier maak je gebruik van je stemvolume en lichaamstaal. Je hond zal deze beloning opmerken en ook blij en vrolijk worden. Ook kun je een hond belonen met lekkers en snacks. Dit kan stukjes vlees, fruit, hondensnoep, brokjes, worst en nog veel meer zijn. Het komt vaak voor dat honden heel erg gemotiveerd zijn door voedsel. Hierdoor is het belangrijk dat ze gezonde snacks krijgen als beloning. Gelukkig is er gezonde en caloriearme hondensnoep verkrijgbaar die een perfecte beloning kan zijn tijdens trainingen. 

Bepaalde honden houden heel erg van aandacht. Dit maakt aaien en knuffelen een heel geschikte beloning voor deze honden. Verder kun je ook een leuk spelletje creëren voor de hond of hem met leuke speelgoed belonen. Samen rennen, spelen of gewoon rustig ontspannen kan ook als een beloning gezien worden. Dit zijn manieren om je hond te laten weten dat hij het goed gedaan heeft.

Wanneer beloon je jouw hond?

Dit is een handeling die meteen gedaan moet worden. Wanneer een hond goed of gewenst heeft gereageerd op je opdracht moet hij binnen twee seconden een beloning krijgen. Dan weet de hond precies waarvoor hij het krijgt. Als dit wat later gebeurt, is de kans groot dat de hond niet precies zal kunnen onthouden welk gedrag gewenst was. Het is ook aangeraden dat je een hond niet altijd beloont. Als je dit tijdens training doet, zal het spannender worden. Zo zorg je ervoor dat je hond altijd zijn uiterste best doet. Meer weten? Lees dan nog meer informatie op deze hondensite. Veel leesplezier!

+